top of page
hi.jpg

FabLab Student

Fablab Student är namnet på utskottet som är uppe vid Café Mangold i S-huset. Fab Lab student är en studentförening som bedriver sin verksamhet i Fablab Halmstad och är den viktigaste länken mellan FabLab Halmstad och Högskolans studenter. 

Föreningen ger studenter möjligheten att skapa och vara kreativ i labbet. Dom erbjuder workshops, event och möjligheten att göra privata projekt. Vi har hand om skapande gällande primärt olika typer av plaster, 3D-modellering och textilhantering. För mer information om våra maskiner.

20221125_124928.jpg

Laserhörnan

Med en laserskärare kan man gravera direkt på en yta eller skära ut komplexa former från ett ark av plast eller trä, gör ditt egna pussel eller gravera in en bild av familjen i en träskiva. Bara din fantasi sätter stopp.

Model: trotec speedy 400 

IMG_6985_edited.jpg
IMG_6975_edited.jpg

3d Scanner

Vi har två scanners som ger oss möjlighet att skanna saker i stoleken från en ring till en bil. 

modeller: Artec Space Spider och Artec Eva

3d-Printer

Vi har ett flertal 3D printer som varierar i print yta, print metod och material. Dom kan göra allt från reservdelar din trasiga plastdel på kylskåpet eller 3D printa en liten staty av dig själv till mormor.  

Modellerna: Prusa Mk3s, Prusa Mini, Flashforge Guider 2s, Builder Extreme 1500, Markforged Mark Two, Formlab 2&3, Creatbot f430, ZYYX Pro, Stratasys uPrint 

IMG_6997.HEIC

Fikahörnet

Här finns kyl, mikro, kaffekokare, vattenkokare, bestick, diskmaskin, soffor, plats för att plugga eller bara hänga.

Gjutning

Göra formar av silikon och gjuta med epoxy ger snygga objekt för att göra fler föremål snabbt i en följd. Gjuta direkt i trä, gör tärningar eller prydnadssaker, allt är möjligt när man har lärt sig att Gjuta.

IMG_6978.HEIC
IMG_6982.HEIC

Syhörna

Symaskiner, här finns även vinylcutter, brodyrmaskin

Vår nuvarande styrelse

bottom of page